14 Oca 2010 @ 10:34 PM 

Birinci olan iş fikri sahibi kazanacağı ödüllerle hem patronluk yolunda ilk adımlarını atacak hem de girişimcilik konusunda eğitimine devam etme şansı yakalayacak.

Yarışmanın birincisi, LabX’ın desteği ile melek yatırımcılardan sağlanacak 200.000 TL’lik yatırım sermayesinin yanı sıra Özyeğin Üniversite’sinden 40.000 TL tutarında kurulum sermayesi almaya hak kazanacak.  Birinciye ayrıca Özyeğin Üniversitesi’nden Yönetici Eğitim Bursu ve UK Trade and Investment’tan İngiltere’de kendi alanında bir şirkette kısa dönemli staj imkanı sunulacak.

Gençlere girişimcilik ruhu aşılamayı ve onlara kendi şirketlerini kurma olanağı sunarak iş dünyasına yeni fikirler kazandırmayı amaçlayan “birFikrinmiVar?” yarışmasının ikincisi,  bu yıl Özyeğin Üniversitesi ve  LabX önderliğinde düzenleniyor. GYİAD, Cisco Systems ve UK Trade and Investment’ın katkılarıyla gerçekleştirilen yarışmaya üniversitelerin lisans, lisansüstü öğrencileri ve onlara destek verecek akademisyenler katılabilecek. Son başvuru tarihi 10 Nisan 2009 olan yarışmaya başvurular www.birfikrinmivar.com adresi üzerinden yapılıyor.

Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut, üniversite olarak girişimciliğin temel unsurlarından olan yaratıcılık, azimli olma ve risk almanın su yüzüne çıkması için gençlerin desteklenmesi gerektiğine inandıklarını söyledi. Erkut, Özyeğin Üniversitesi’nde, girişimci ruha sahip öğrencilerin ve akademisyenlerin bu özelliklerini geliştirebilecekleri bir öğrenim ve araştırma ortamı oluşturmanın temel hedefleri olduğunu belirtti.

Yarışma, iş fikirleri ve iş planı yarışması olmak üzere iki aşamadan oluşuyor.  Parlak iş fikirlerinin ortaya çıkarıldığı ilk aşamadan sonra finale kalan 20 yarışmacı, Özyeğin Üniversitesi’nde iş planı çalıştayına katılacak Bu ikinci aşamada bir fikrin şirketleşme aşamasına kadar geçirdiği tüm aşamaları uzmanlarından öğrenecek olan gençlere GYIAD üyesi bir işadamı koçluk yapacak.

Birinci olan iş fikri sahibi kazanacağı ödüllerle hem patronluk yolunda ilk adımlarını atacak hem de girişimcilik konusunda eğitimine devam etme şansı yakalayacak. Yarışmanın birincisi, LabX’ın desteği ile melek yatırımcılardan sağlanacak 200.000 TL’lik yatırım sermayesinin yanı sıra Özyeğin Üniversite’sinden 40.000 TL değerinde kurulum sermayesi  ve 30.000 TL’lik Yönetici Eğitim Bursu almaya hak kazanacak. Birinciye ayrıca Cisco Systems’dan altyapı desteği ve UK Trade and Investment’tan İngiltere’de kendi alanında bir şirkette kısa dönemli staj imkanı sunulacak.

İlk üçe giren iş fikirlerinin sahiplerine ise 1.000’er TL para ödülü ve UK Trade and Investment’dan bir aylık dil kursu hediye edilecek.  İkinciye ve üçüncüye ayrıca Özyeğin Üniversitesi’nden sırasıyla 20.000 TL ve 10.000 TL’lik Yönetici Eğitim Bursu verilecek.

Posted By: admin
Last Edit: 14 Oca 2010 @ 10:37 PM

EmailPermalinkComments (0)
Tags
Tags: , , , ,
Categories: Kategorilenmemiş
 11 Oca 2010 @ 7:38 PM 
Eğer başarıyı görmek istiyorsak önce gözlerimizi araştırma geliştirme çalışmalarına çevirmeliyiz.
Eskiye oranla araştırma geliştirme çalışmalarına ayrılan paylar hızla büyüyor.
Bunun en güzel örneklerinden birini izleme şansı geçtiğimiz günlerde Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne , bölümüme kadar geldi. Doç.Dr Ali Gangal hocamızın girişimleri ile ülkemizin en büyük 3.şirketler topluluğu Zorlu Holding’in Vestel Şirketler Grubu Araştırma Geliştirme bölümü yöneticisi Metin Nil bölümümüzde bir seminer verdi.
Metin Bey ar-ge konusunda akıllarda soru işareti oluşturan bir çok soruyu yanıtladı.
Bu yazıda aldığım notları ve sorularımın cevaplarını yayınlamak istedim.

İlk olarak Vestel Şirketler Grubu’nun nerelerde ar-ge merkezleri olduğunu sordum. Bir adet Bristol şehrinde İngiltere’de var.

Bunun dışında Manisa’da 2 ar-ge merkezi ve 1 Dijital Ar-Ge noktası var. Üniversitelerinde Teknoparklarında ise ITU ve ODTU’de olmak üzere 2 noktada var. Burada merak edilen bir konu diğer teknoparklarda da Ar-Ge merkezleri açılarak üniversite öğrencilerinin yaratıcılıklarını ve enerjilerini ortaya koymak için bir şans verileceği idi.
Ben de bunu sordum fakat bazı bürokratik zorluklardan dolayı böyle bir düşünceleri olmadığını tam tersine İzmir’de bulunan bir Ar-Ge merkezlerini kapattıklarını söyledi.
Bu konuda bürokratik engellerin azaltılması ile üniversitelerdeki Ar-Ge çalışmalarının hızlanacağının mesajını verdi.
Yine bir başka konuştuğumuz konu televizyonların artık bir ağın parçası haline gelmesi ve bir bilgisayar gibi çalışması idi.
Bunun doğuracağı sonuçlar üzerine konuştuk ve şöyle bir durumun ortaya çıktığını gördük.
Gelecekte televizyon kullanan kişiler pratik bir şekilde geri bildirimlerini paylaşabilecek.
Televizyonların kendi reklamlarını kanallara verme ihtiyaçları azalacak , çünkü yeni nesil televizyonlarda son tüketici ile iletişim kurabilecek olan üreticiler istedikleri mesajı bu şekilde ulaştırabilecekler.
Burada son tüketicilerin farkına varması gereken nokta gelecekte müşteri memnuniyetini artırmayı amaçlayan teknolojilere karşı önyargılı olmayarak bunları kullanmanın getireceği faydaların farkında varmak.
Krizlerde ilk kemer sıkılan bölümlerden biri Ar-Ge olduğu için 2009 yılında Ar-Ge için ayrılan pay 2008′e oranla biraz azalmış fakat 2010 yılında tekrar artışa geçeceği öngörülüyor.
Özellikle seminerde kullanılan sunumları istedim ve kopyaladım.
Çok detaylı dosyaları da aşağıdaki kısayollardan indirebilirsiniz.
Posted By: admin
Last Edit: 11 Oca 2010 @ 07:38 PM

EmailPermalinkComments (0)
Tags
Categories: Kategorilenmemiş
Change Theme...
  • Users » 7
  • Posts/Pages » 248
  • Comments » 475
Change Theme...
  • VoidVoid « Default
  • LifeLife
  • EarthEarth
  • WindWind
  • WaterWater
  • FireFire
  • LightLight

Bugra AYAN* Kimdir



    No Child Pages.

Programlarım



    No Child Pages.

Medyada Ben



    No Child Pages.

Ne dediler



    No Child Pages.

İletişim



    No Child Pages.

Şartname



    No Child Pages.

Gözyaşı Koleksiyoncusu



    No Child Pages.