İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İnsan Korkuları ve Yapay Zekanın Etik Kullanımı Tartışıldı

Teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinden Emad Mostaque, Ray Kurzweil, Mo Gawdat ve Tristan Harris, yapay zeka (AI) ve duyarlılık konularında derinlemesine bir panelde bir araya geldi. “Yapay Zeka ve Duyarlılık Üzerine” başlıklı bu etkinlikte, AI’nın insan deneyimlerini nasıl zenginleştirebileceği ve etik kullanımının önemi vurgulandı.

Etkinlikte AI’nın hikaye anlatımı ve insan deneyimlerini iyileştirmede nasıl pozitif bir çözüm sunabileceği üzerine konuşuldu. Ancak, mevcut yanlış teşvikler ve bu teşviklerin yarattığı sorunlar da tartışmanın önemli konuları arasında yer aldı. İnsan duyarlılığı ile AI yetenekleri arasındaki farkların netleştirilmesi gerektiği üzerinde duruldu.

Panelde, süper yapay zeka gelişiminin etik yönleri ele alındı. Süper zeki AI (AGI) oluştururken insanlığın sürece dahil edilmesinin önemi vurgulandı ve AI gelişiminin faydaları ile riskleri arasındaki denge kurma zorluklarına değinildi.

Zeka kavramının IQ ötesine geçerek tanımlanması gerektiği konuşuldu. Duygusal ve mekansal zeka gibi farklı zeka boyutları tartışıldı ve teknolojinin, özellikle akıllı telefonların, insan zekasını nasıl geliştirdiği üzerinde duruldu.

Toplumsal sorunların çözümünde AI’dan yararlanılması gerektiği belirtildi. Çocuk istismarı materyalleri gibi toplumsal sorunların ele alınmasında ve demokrasilerde birlik ve konsensüs fikirlerinin teşvik edilmesinde AI’nın rolü tartışıldı.

Fountain Life, hastalıkların erken tespiti için gelişmiş diagnostik merkezler sunuyor. Bu merkezler, tam vücut MRI, beyin damar yapısı, AI destekli koroner CT, dexa taraması, Grail kan kanseri testi ve tam kapsamlı yönetici kan çalışması gibi hizmetler sağlıyor ve yaşamın sağlıklı yıllarını 10-20 yıl uzatmayı hedefleyen ileri terapiler sunuyor.

Panelde ayrıca AI kaynak kullanımının yönetilmesiyle ilgili zorluklar ve AI zekasının olumlu hedeflere yönlendirilmesi gerektiği üzerine fikirler sunuldu. Teknolojik değişimin yönetim üzerindeki hızlı etkisi ve AI entegrasyonuyla ortaya çıkan kimlik dinamikleri ile etik düşünceler üzerinde duruldu.

Viome tarafından sunulan, AI destekli Full Body Intelligence ürünü, sindirim sistemi dışında çeşitli sağlık koşulları üzerinde önemli etkileri olan mikrobiyomlar üzerinde çalışıyor ve kişiselleştirilmiş sağlık içgörüleri sunarak önemli sağlık iyileştirmeleri sağlıyor.

Mo Gawdat, internet gürültüsü arasında gerçek bağlantıların korunması gerektiğini vurgulayarak, teknolojinin bilgece kullanılmasının önemine değindi.

Eğitimde AI kullanımının, çocukların potansiyellerine ulaşmalarına yardımcı olacak şekilde ajans ve bağlantı üzerine odaklanması gerektiği belirtildi. Eğitimin geleceği, problem çözme ve insan bağlantısı gibi becerileri gerektiriyor ve bu beceriler AI tarafından kolaylaştırılabilir.

Yorumlar kapatıldı.